QR-Code Scanner

Het verhaal

De opdrachtgever van dit project is een politieke partij (geanonimiseerd) met een groot ledenbestand. Dit ledenbestand staat volledig online in een extern leden administratie systeem. De partij houdt regelmatig ledenvergaderingen en andere evenementen waar alle leden of een selectie welkom zijn. Mensen kunnen zich online inschrijven om lid te worden en ontvangen vervolgens een ledenpas.

Het doel

Het doel van dit project was een oplossing realiseren om het controleren en registreren van leden bij evenementen en vergaderingen te automatiseren. Er moest een webapp ontwikkeld worden waarmee de QR-code op de ledenpas van leden gescand kon worden.

Project details

Opdrachtgever

Politieke partij

Jaar

2021

Services

Webapp

Sector

Politiek

QR code ledenpas app schermen

Het resultaat

PWA

Het resultaat is een snelle webapp die gemakkelijk te gebruiken is. De webapp is ontwikkeld als PWA in het Vue.js framework. PWA staat voor Progressive Web App. Dit is een term die wordt gebruikt voor webapps die de functionaliteiten en ervaring van een native app combineren met de toegankelijkheid van een website. Ze kunnen ook op de homescreen van een apparaat worden toegevoegd, net als een native app, en bieden toegang tot native functionaliteiten, zoals push notificaties en camera-integratie.

Events

De scanner app is ontwikkeld om naast het controleren van de gegevens van de leden ook te registreren welke leden aanwezig zijn bij de vergaderingen of evenementen. In een administratieve omgeving kunnen beheerders evenementen registreren op een aangegeven datum. De scanner is gekoppeld aan de evenementen en houdt in een database bij welke leden aanwezig zijn geweest.

Beveiligde app

De webapp is beveiligd met een login scherm, zodat enkel bevoegde personen toegang krijgen tot de functionaliteiten. Het inlogscherm werkt met een wachtwoord en een event code. De event codes zijn gekoppeld aan de aangemaakte evenementen. Op deze manier kan de scanner enkel gebruikt worden op de datum van het evenement.

API koppeling

Om de data op te halen van een lid wordt gebruik gemaakt van een API koppeling met het ledensysteem. Met deze koppeling wordt aan de hand van de QR-code de data opgehaald met de benodigde informatie van een lid.